Close search

Здравословни ползи от морската сол

Здравословни ползи от морската сол С какво може да бъде полезна морската сол? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Естествената морска сол не само овкусява храната ни, но съдържа много ценни за организма ни минерали.

Слабо известен факт е, че морската сол подсилва имунитета

Тя може да се приема както вътрешно с храната, така и чрез инхалации и вани. 

Друга полза за организма е, че го алкализира.

Така тя помага да се нормализират високите киселинни нива в тялото. В този случай обаече е важно да не е била подложена на термична обработка.

Морската сол помага за нормализиране на теглото. Тя стимулира отделянето на храносмилателни сокове. По този начин храната, която приемаме се обработва от организма по-бързо и по-пълноценно. 

Така ще избегнете задържането на храна в храносмилателната и отделителната система, което значи намален риск от тежест, констипация и напълняване.

Друго полезно качество на морската сол е, че изчиства кожата. Ванас морска сол успокоява кожата и е много полезна при екзема и псориазис, тъй като успокоява сърбежа. 

Морската сол отваря порите и стимулира кръвообръщението в кожата.

Също така морската сол нормализира кръвното налягане и нивата на холестерола, когато я приемаме заедно с вода. Може да помогне за регулирането на неравномерен пулс.

Морската сол помага при диабет, защото подпомага организма да поддържа нормални нива на кръвната захар. Затова я препоръчват при хора, които страдат от заболяването, или са изправени пред по-висок риск да развият диабет.

При остеопороза. Около четвърт от солта в тялото ни, се съдържа в костите. Тя им помага да са здрави. Когато в тялото ни липсва сол, то започва да изтегля количествата от костите, а това би могло да доведе до остеопороза.

Умерената консумация на сол и пиенето на достатъчно вода са важна част от профилактиката на това опасно състояние.

Научно доказано е, че морската сол помага да се облекчи състоянието на хората, страдащи от различни видове депресивни състояния. Причината е, че съдържа два важни хормона, които помагат на тялото ни да се справя със стреса. Това са мелатонин и серотонин - отговорни за това да се чувстваме добре, да сме по-спокойни и да имаме здрав сън.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност