Close search

Зехтин против бръчки

Зехтин против бръчки Маска от зехтин против бръчки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Произвеждан от маслини, зехтинът съдържа микроелементи, много и различни полезни витамини и минерални вещества. Той е едно от най-полезните масла в света.

След направен експеримент с лабораторни мишки е установено, че мишките, употребявали зехтин живеят по-дълго, в сравнение с тези, които са хранени с друго растително-царевично или слънчогледово масло. Освен в храната, зехтинът успешно се използва и в козметиката.

Бръчките намаляват при използването му в разнообразни маски, тъй като предотвратява вредното действие на ултравиолетовите лъчи. Използван е и в профилактиката срещу увреждането на клетките.

Бръчките ще намалеят и ако използвате следната маска против бръчки:

Към половин разбит добре жълтък се прибавят две супени лъжици зехтин до получаване на смес, като майонеза. Нанася се върху кожата на шията и лицето с леко масажиране, без притискане. След двадесет минути може да измиете маската с хладка вода.
Друга възможност против бръчки е два пъти в седмицата да правите маска на лицето със смес от 2 супени лъжици лимонов сок и и зехтин.

За напукани устни просто преди излизане ги намажете със зехтин, пише още framar.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност