Close search

Зехтинът - универсалното лекарство

Зехтинът - универсалното лекарство Зехтинът е едно от най-полезните масла в света. Произвеждан от маслини, той съдържа микроелементи, много и различни полезни витамини и минерални вещества. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Зехтинът е едно от най-полезните масла в света. Произвеждан от маслини, той съдържа микроелементи, много и различни полезни витамини и минерални вещества. Благодарение на неговата употреба, остров Крит се слави като местоживеене на най-дълголетните хора. Зехтинът не повишава холестерола, тъй като е растителна мазнина. Възможността да ви споходи рак на гърдата ще намалее с 45 процента, ако изпивате сутрин на гладно по една супена лъжица зехтин. 

Бременните могат да употребяват това благословено от боговете масло. Намазването ежедневно по няколко пъти на ден на кожата на корема, гарантира липса на стрии. 

След направен експеримент с лабораторни мишки е установено, че мишките, употребявали зехтин живеят по-дълго, в сравнение с тези, които са хранени с друго растително-царевично или слънчогледово масло. Освен в храната, зехтинът успешно се използва и в козметиката. 

Бръчките намаляват при използването му в разнообразни маски, тъй като предотвратява вредното действие на ултравиолетовите лъчи. Използван е и в профилактиката срещу увреждането на клетките. 

Бръчките ще намалеят и ако използвате следната маска против бръчки:
Към половин разбит добре жълтък се прибавят две супени лъжици зехтин до получаване на смес, като майонеза. Нанася се върху кожата на шията и лицето с леко масажиране, без притискане. След двадесет минути може да измиете маската с хладка вода. 

Друга възможност против бръчки е два пъти в седмицата да правите маска на лицето със смес от 2 супени лъжици лимонов сок и и зехтин. 

За напукани устни просто преди излизане ги намажете със зехтин. 

Източник: www.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност