Close search

Жълт лук, бял лук, червен лук и шалот - как да ги използваме

Жълт лук, бял лук, червен лук и шалот - как да ги използваме Жълт лук, бял лук, червен лук и шалот - как да ги използваме? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лукът е едно от нашите естествени богатства, с които разполагаме на трапезата си. 

Той е природен антибиотик, което го прави ценен не само като съставка в ястия и салати, но и като първостепенен компонент в редица лекове от народната медицина. Различните сортове лук обаче имат различни качества. 

За да се възползвате максимално от полезните им свойства и за да знаете кой сорт за каква цел е най-подходящ, вижте следните характеристики:

  • Сладък лук - подходящ за готвене, лесно става на кръгчета. Само го задушавайте.
  • Червен лук - идеален в сурово състояние за ядене и лечебни рецепти от народната медицина.
  • Бял лук - най-хрупкав и лютив на вкус. Използвайте за сосове и салати.
  • Жълт лук - най-добър за готвене и най-често използван. Прилага се и в природните лекове.
  • Лук шалот - по-лек и по-тънък. Използвайте за фини ястия и гарнитури.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност