Close search

Адана кебап

5.0
от общо 126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 10

Адана кебап photo-credit Вкусен адана кебап

Начин на приготвяне

1. В голяма купа за смесвaме месото, смлените чушки и лук. Добавяме всички подправки и разбъркваме добре.

2. Покриваме и слагаме в хладилника за една нощ.

3. Смесваме нарязан лук, риган, лимонов сок в малка купа с капак и слагаме в хладилник.

4. Оформяме с ръце месото върху плоски шишове за кебап.

5. Печем върху гореща скара в продължение на 3-4 минути от всяка страна.

6. Сервираме със сос от кисело мляко и нарязания лук с лимон и подправките. По желание можем да приготвим и турски пилаф и да изпечем домати, разрязани на половинки на скарата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK