Агнешко печено с розмарин

Продукти

  • 2 г черен пипер
    , млян
  • 80 мл олио
  • 10 г розмарин
  • 1,5 кг. агнешко месо

Начин на приготвяне

  1. Месото се измива, подсушава се с кухненска хартия и се подправя със сол и пипер. 
  2. Връзва се с канап, като под канапа се промушват клончета розмарин. 
  3. Агнешкото се запържва, колкото да се запечата месото, за да остане сочно. 
  4. Слага се в тава и се залива с 400 мл гореща вода, след което се покрива с фолио. 
  5. Пече се на 160 градуса 2 часа и 30 минути. 
  6. След това се отстранява фолиото и се пече още 20 минути на 200 градуса, и се оставя да отлежи около 30 минути.