Close search

Агнешко печено със салвия

5.0
от общо 126 глас
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Агнешко печено със салвия photo-credit Сочно агнешко печено със салвия, горчица и галета

Продукти

100 г съдържат:

  • 300 калории
  • 15 г мазнини
  • 10 г протеини
  • 2 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Предварително загряваме фурната на висока степен. 
  2. Загряваме олиото в по-голям съд на котлона и слагаме агнешкото месо, предварително посолено и поръсено с черен пипер, да може да се запържи равномерно от всички страни. 
  3. Готовото агнешко месо преместваме тава върху решетка. От зехтина, галетата, пармезана, накълцаната ситно салвия, горчицата, кафявата тръстикова захар, сол на вкус и стрития кимион забъркваме гъста паста и намазваме месото обилно с нея. Завиваме го с алуминиево фолио и го слагаме да се пече за около 30 минути или докато е готово (проверяваме с вилица). 
  4. Извадаме и оставяме тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряме. 
  5. Ястието поднасяме нарязано на и леко напръскано с оцет.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK