Агнешко печено със салвия

Продукти

  • 1 с.л. оцет балсамов или винен
  • 1 с.л. горчица
  • 10 г кафява тръстикова захар
  • сол на вкус
  • 20 г салвия пресни листа
  • 10 г сирене "пармезан" настърган
  • 50 г галета
  • 20 мл зехтин
  • 50 мл олио
  • черен пипер на вкус
  • 500 г агнешко месо ребра
  • 1 ч.л. кимион

Време: 80 мин.
Ниво: средно

Large agneshko pecheno sas salviya

Начин на приготвяне

  1. Предварително загряваме фурната на висока степен. 
  2. Загряваме олиото в по-голям съд на котлона и слагаме агнешкото месо, предварително посолено и поръсено с черен пипер, да може да се запържи равномерно от всички страни. 
  3. Готовото агнешко месо преместваме тава върху решетка. От зехтина, галетата, пармезана, накълцаната ситно салвия, горчицата, кафявата тръстикова захар, сол на вкус и стрития кимион забъркваме гъста паста и намазваме месото обилно с нея. Завиваме го с алуминиево фолио и го слагаме да се пече за около 30 минути или докато е готово (проверяваме с вилица). 
  4. Извадаме и оставяме тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряме. 
  5. Ястието поднасяме нарязано на и леко напръскано с оцет.