Ароматни свински котлети

Продукти

  • 2 г кориандър
  • 2 г кимион
  • 2 г майорана
  • 2 г розмарин
  • 2 склидки чесън
  • 2 г бял пипер
  • 2 г черен пипер
  • 80 мл соев сос
  • 6 броя свински пържоли
    (котлет)

Начин на приготвяне

  1. Чесънът се пресова и се разбърква със соевия сос.
  2. Добавят се ароматните подправки.
  3. С така приготвената смес се намазват пържолите (котлети) и се оставят да се мариноват за 80 минути.
  4. Всеки котлет се запича на скара или оребрен тиган, след което се загръща в алуминиево фолио (2-3 слоя). 
  5. Внимава се да не се разкъса от костта.
  6. Фурната се загрява на 220 градуса.
  7. Пикантните свински котлети се пекат 45-50 минути.