Close search

Ашуре с нар и ядки здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 5 Кафе

Ашуре с нар и ядки photo-credit Вкусно ашуре за Коледната трапеза

Продукти

Начин на приготвяне

1. Почистваме и сваряваме житото докато омекне. Можем да го накиснем от предишната вечер, за да се свари по-бързо.

2. Пасираме половината от житото и го смесваме с останалото, захарта, стафидите, разтвореното нишесте в малко вода. Слагаме на котлона и варим няколко минути. Добавяме настърганата портокалова кора. Можем да използваме и захаросана.

3. Разпределяме в купички и оставяме в хладилника да стегне. Украсяваме със зърна нар, орехи, шам фастък и кашу. Поръсваме с канела, по желание и с пудра захар.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK