Бадемови сладки с кедрови ядки

Продукти

  • 50 г кедрови ядки
  • 150 г брашно
  • 1 лимон
    кората, настъргана
  • 1 жълтък
  • 50 г бадеми
    , смлени
  • 100 г пудра захар
  • 100 г масло
    , меко

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото, захарта и жълтъка. 
  2. Прибавяме брашното, смлените бадеми и настърганата лимонова кора. 
  3. Замесваме тесто. 
  4. Разточваме го на кора с дебелина 5 мм и изрязваме с чаша, кръгли формички. Поръсваме сладките с кедровите ядки. 
  5. Печем сладките в тава, постлана с хартия за печене в предварително загрята фурна на 160 градуса, за около 10-15 минути.
  6. Сервираме след като изстинат.