Close search

Баклава с фъстъци

4.0
от общо 128 гласа
Време: 65 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Баклава с фъстъци photo-credit Вкусна баклава с фъстъци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Намазняваме тавичка с малко масло.
  2. Взимаме две кори и ги напръскваме с разтопено масло. 
  3. В купа смесваме фъстъците, канелата и ванилията. Разстиламе малко от сместа върху корите и ги завиваме на руло.
  4. След това взимаме още две кори, напръскани с масло, а после поръсваме с фъстъчената смес. Продължаваме, докато свършат корите и сместа. Преди печенето нарязваме баклавата в тавата на рулца. 
  5. Печем в предварително загрята (до 200 градуса) фурна, до силно зарозовяло (около 50 минути). 
  6. Междувременно приготвяме сиропа, като залеем захарта с вода. Добавяме ванилия и сока от лимона. Оставяме да ври на слаб огън за около 20 минути, докато сиропът почти се сгъсти. 
  7. След като е изстинала добре, заливаме опечената баклава с горещия сироп. Оставяме я да се напой хубаво (на стайна температура) - около 24 часа. По желание, поръсваме двете страни на рулцата със смлени фъстъци.
  8. Сервираме в десертни купички или чинии. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK