Close search

Баклава с орехи и стафиди

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Баклава с орехи и стафиди photo-credit Вкусна баклава за Коледа

Продукти

Начин на приготвяне

1. Накисваме стафидите в ром за около 30 мин. Смесваме орехите с канелата и малко захар.

2. Намазваме правоъгълна тавичка с масло и слагаме две кори. Смесваме отцедените стафиди с орехите, канелата и захарта и започваме да поръсваме плънката през две кори. Намазваме всеки пласт с масло.

3. Завършваме с две кори и намазваме с масло. Нарязваме баклавата на ромбчета и поливаме с останалото масло.

4. Печем 35-40 мин. на 180 градуса. Приготвяме захарния сироп, като слагаме водата, захарта и лимоновия сок да заврят. Варим около 10 мин., докато сиропът започне да се сгъстява леко. Сваляме от котлона и добавяме настъргана лимонова кора. Оставяме да се охлади.

5. Когато баклавата е изпечена, я заливаме с охладения сироп докато е още гореща. Оставяме да преседи на стайна температура 24 часа преди консумация.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK