Бамя с домати

Продукти

  • черен пипер
  • 500 г бамя
  • сол
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 домата
  • магданоз

Начин на приготвяне

1. Лукът нарязваме на ивици, бамята се почиства и я нарязваме на парченца по 2 см. Доматите се обелват и нарязват на кубчета.

2. В дълбок съд нагряваме мазнината. Добавяме лук, чесън и задушаваме за 3 мин. Добавяме куркумата и червения пипер. Разбъркваме и оставяме на огъня за 2 мин. Добавяме бамята и готвим докато омекне.

3. Добавяме нарязаните домати и оставяме да ври на слаб огън още 15-20 мин. Добавяме сол и черен пипер. Поръсваме с нарязан на ситно магданоз