Close search

Банска капама

3.8
от общо 133 гласа
Време: 3 ч. и 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Банска капама photo-credit Вкусна и сочна банска капама

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме и накисваме зелето в малко вода да се обезсоли леко. Изтискваме го внимателно.  
  2. Запържваме ориза с малко червен пипер и кимион.
  3. В голям глинен гювеч започваме да редим: зеле - телешко месо - ориз - отново зеле - кървавица - ориз - зеле - пиле и така докато подредим всички продукти. В отделните слоеве слагаме дафинов лист (4-5 листа са достатъчни).
  4. Добавяме кисналото цвекло.
  5. Под капака на гювеча слагаме плътен слой фолио за печене, за да не "издиша". Поставяме го във фурната за около 30-35 минути на 250 градуса (докато заври) и после още около 3 часа печем на 150 градуса.

Съвет: 

Ако не харесваме вкуса на кисналото цвекло, може да не го употребяваме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK