Close search

Бъркани яйца

5.0
от общо 129 гласа
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Бъркани яйца photo-credit Пухкави бъркани яйца със сметана и масло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Счупваме яйцата в купа и ги разбъркваме добре с вилица, но не ги разбиваме - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.
  2. Добавяме сметаната и 2 с.л. вода.
  3. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
  4. Разтапяме маслото в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.
  5. Сипваме яйцата и ги бъркаме бавно, докато се сгъстят и станат на крем.
  6. Огънят трябва да е много тих и да разбъркваме яйцата леко, за да не образуват бучки.
  7. Бърканите яйца поднасяме веднага, най-добре върху филия препечен хляб.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK