Close search

Бърз сладкиш "Шоколадово суфле"

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Бърз сладкиш "Шоколадово суфле" photo-credit Вкусен школадов сладкиш

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата и половината пудра захар с миксер в дълбока купа. 
  2. Прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме, но на по-ниска степен. 
  3. Добавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме. 
  4. Натрошаваме шоколада на парченца и го разтопяваме на водна баня. Прибавяме го към останалите продукти, когато е охладен, но все още не се е втвърдил, разбъркваме всичко. 
  5. В друга купа разбиваме белтъците с останалата пудра захар на мек сняг и ги добавяме към сместа.
  6. Разбъркваме с шпатула в една посока. 
  7. Получената смес изсипваме в тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 15-20 минути. 
  8. Сладкишът поднасяме и консумираме веднага. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK