Close search

Бисквитена торта с маскарпоне и портокали

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Бисквитена торта с маскарпоне и портокали photo-credit Вкусна и сочна бисквитена торта с маскарпоне и портокали

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме маскарпонето с миксер. 
  2. Прибавяме кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана. 
  3. Разбъркваме внимателно с дървена лъжица и получения крем оставяме настрани. 
  4. Почистваме и нарязваме портокалите. 
  5. Кипваме прясното мляко и докато е горещо започваме реденето на тортата: 
  6. Потапяме бисквитите една по една за секунди в горещото мляко и ги редим в тавичка. 
  7. Щом дъното й се покрие, изсипваме малко от крема и заглаждаме с лъжица. Отгоре подреждаме равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.
  8. Редим тортата до изчерпване на продуктите, като е важно да завършим с крем. 
  9. Поръсваме обилно със счуканите орехи и оставяме в хладилник да стегне за една нощ.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK