Бисквитки с орехи и джинджифил

Продукти

  • 1 ч.ч. масло
  • 120 г орехи
  • 1 яйце
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.ч. захар
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 6 г джинджифил
    , на прах

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме старателно сухите съставки. 
  2. Отделно разбиваме маслата, като добавяме и яйцето към тях.
  3. В отделна купа разбъркваме сухите съставки и към тях прибавяме кремообразната смес. 
  4. Добавяме орехите и месим, докато стане хомогенно тесто (ако не броим ядките).
  5. След това оформяме бисквитките и ги печем на 180 градуса, около 10 минути, на предварително загрята фурна.