Close search

Боб с бекон на фурна

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Боб с бекон на фурна photo-credit Вкусен боб с бекон на фурна

Продукти

Начин на приготвяне

  1. От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври. 
  3. Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, сол, черен пипер, джоджен и чубрица. 
  4. Изсипваме го в тава, добавяме нарязаният бекон и запичаме до лека коричка на бекона (около 25-30 минути).
  5. Ястието сервираме горещо.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK