Боровинки с крем от маскарпоне

Продукти

  • 0,5 ч.л. ванилова есенция
  • 500 г сирене "маскарпоне"
  • 160 г пудра захар
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 55 г захар
    - фина
  • 450 г боровинки
    + допълнително за гарниране

Начин на приготвяне

  1. Измиваме добре боровинките и ги пасираме.  
  2. В купа разбъркваме боровинките, балсамовия оцет и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 20 минути. 
  3. Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
  4. Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от боровинковата смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
  5. По желание най-отгоре гарнираме с боровинки.