Брауни

Продукти

  • шепа сушени боровинки
  • 150 г масло
  • 200 г тъмен шоколад
  • кората на един портокал
  • 1 пак. ванилия
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. какао
  • 100 г брашно
  • 250 г захар
  • 4 яйца
  • шепа стафиди
  • шепа орехи
  • щипка сол

Начин на приготвяне

1. Разтапяме на водна баня шоколада и маслото и щипка сол и ги оставяме да изстинат настрани.

2. Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, добавяме пресятото с бакпулвер брашно и какаото, добавяме на тънка струйка шоколада.

3. Включваме фурната на 180 градуса на вентилатор, за да се загрее. Намазняваме тавичка в желана форма и поръсваме с брашно. По желание можем да сложим и хартия за печене, като я намажем леко с мазнина.

4. Изсипваме сместта в тавичката и отгоре поръсваме с орехите, боровинките и стафидите. Печем около 20 минути, като следим сладкиша да не стане прекалено сух. Добре е да се запази по-мек, шоколадов център.

5. След като го извадим от фурната, оставаме леко да изстине и настъргваме кората на един портокал.