Close search

Бразилски хлебчета

5.0
от общо 129 гласа
Време: 130 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Бразилски хлебчета photo-credit Вкусни бразилски хлебчета с кашкавал

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, киселото мляко, яйцата, маята и солта. Разбъркваме ги добре.
  2. Добавяме настърганият кашкавал и месим около 20 минути. 
  3. Оставяме тестото да престои около час.
  4. След като бухне, нарязваме тестото на малки парченца, от които оформяме топчета или тънки продълговати хлебчета. 
  5. Отново оставяме да престоят, този път във формата за печене, около 20 минути.
  6. Печем в умерена фурна (180-200 градуса), около 40 минути.

Съвет: 

Ако нямаме царевично брашно, може да го заменим с обикновено.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK