Close search

Бухти

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Бухти photo-credit Сочни домашни бухти

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В подходящ дълбок съд счукваме яйцата и добавяме солта и захарта.
  2. В киселото мляко добавяме содата и разбъркваме, и след това я прибавяме към сместа със яйцата.
  3. След това добавяме и брашното, и хубаво разбъркваме, до получаване на хомогенна смес (по-гъста от боза).
  4. В добре нагорещен дълбок тиган с олио или мас, добавяме с подходяща супена лъжица, сместа.
  5. Пържим докато бухтите придобият златист цвят.
  6. По желание, преди сервиране може да ги поръсим с пудра захар. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK