Бутер кроасани с портокалово сладко

Продукти

  • 1 яйце
  • 100 г портокалово сладко
  • 125 г масло , разтопено
  • 1 пакет бутер тесто - на стайна температура

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 08 14 14 00 55 0300 0 1 2 3 4

Начин на приготвяне

  1. Разстиламе бутер тесто върху кухненски плот и го разрязваме на триъгълници.
  2. Намазваме всеки тригълник с масло, поставяме по малко от сладкото и завиваме на руло. 
  3. Оформените кроасани нареждаме в тава, застлана с хартия за печене. 
  4. Разбиваме яйцето и намазваме кроасаните.
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до лек златист цвят.