Close search

Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: професионално
Порции: 8

Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове photo-credit Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове

Начин на приготвяне

  1. От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини, пригответе блат. 
  2. Изпечете блата във форма за торта върху оризова хартия за 7-8 минути на 170 градуса, в предварително загрята фурна. 
  3. Приготвеният блат оставете да изстине. 
  4. Разтопете шоколада на водна баня. 
  5. Затоплете сметаната, а желатина накиснете в малко вода. 
  6. Смесете жълтъците, захарта, алкохола и плодовия сок, разбъркайте ги добре и сгответе на водна баня за 4-5 минути. 
  7. Постепенно, добавете сметаната към желатина, след това смесете всичко и разбъркайте добре. 
  8. Изсипете върху бисквитения блат и оставете в хладилник за минимум 6 часа. 
  9. Можете да гарнирате с боровинки, ягоди и шоколадови трюфели.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK