Close search

Черен ориз за гарнитура

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Черен ориз за гарнитура photo-credit Черен ориз за гарнитура

Начин на приготвяне

  1. Измиваме ориза (може и да се накисне за 3-4 часа). 
  2. Задушаваме го със ситно нарязаният лук, в олио и бяло вино. 
  3. Варим го според указанието на етикета (20 – 40 мин.) в зависимост от ориза. 
  4. Отстраняваме от огъня и както при ризото добавяме пармиджано, масло и свежи подправки по желание. 
  5. Отлична гарнитура какро за риба и морски дарове, така и за пилешко и телешко. Също така е подходящ за ястия с по-сладникав вкус. 
  6. Може да се смеси с бял ориз (варят се по отделно) или да се консумира самостоятелно като лек обяд.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK