Close search

Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне

5.0
от общо 126 глас
Време: 6 ч. и 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне photo-credit Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди. 
  2. За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме пасираните ягоди, яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес. 
  3. Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути.
  4. За гарниране: В купа смесваме и разбъркваме го хомогенност крем сиренето със захарния сироп. Почистваме, измиваме и нарязваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп. 
  5. Върху вече изпечения блат с помощта на шприц поставяме от получения крем и поставяме ягодите. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час. 
  6. Сервираме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK