Close search

Чорбаджийска туршия

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Чорбаджийска туршия photo-credit Чорбаджийска туршия

Продукти

Начин на приготвяне

1. Приготвяме два буркана по 1 1/2 л. Почистваме морковите и целината и нарязваме на кръгчета. Отстраняваме дръжките на чушките, като ги оставяме със семената.

2. Нареждаме в бурканите чушките, морковите и целината. Разпределяме аспирините, оцета, солта и захарта в бурканите. Завираме 3 л. вода и заливаме зеленчуците. Затваряме плътно бурканите и ги обръщаме.

3. Оставяме да изстинат и ги обръщаме обратно и ги прибираме на прохладно място. След около 20 дни, туршията е готова за консумация.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK