Close search

Чушкова манджа

5.0
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Чушкова манджа photo-credit Вкусно и сочно ястие с домати и чушки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В подходящ съд загряваме малко олио и прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън, и запържваме до златисто.
  2. След това добавяме чушките и морковите, и оставяме да се запържат до омекване.
  3. Прибавяме доматите. 
  4. Подправяме със солта, захарта и червения пипер. 
  5. Оставяме сместа да поври, докато изври излишната вода на доматите. 
  6. В купичка смесваме брашното с водата като разбъркваме до хомогенност. 
  7. Около 5 - 6 минути преди да свалим ястието от котлона,  добавяме брашното с водата и оставяме да покъкри на тих огън за още 5 минути, докато сместа се сгъсти.
  8. Ястието сервираме горещо. 

Съвет: Към ястието може да добавим и месо (вид по избор).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK