Close search

Домашен бекон

5.0
от общо 127 гласа
Време: 8 дни
Ниво: лесно
Порции: 1

Домашен бекон photo-credit Вкусен домашен бекон

Начин на приготвяне

1. Посоляваме парчетата месо със сол. Нареждаме ги в дървен съд и притискаме с тежест. Заливаме ги със саламура с концентрация 25% сол. Саламурата трябва добре да покрива парчетата месо.

2. Осоляването трябва да стане в хладно помещение при температура 3-4 градуса. Така беконът престоява от 6 до 8 денонощия, изваждаме го от саламурата и го оставяме да се отцеди. Пробиваме дупка с нож в бекона и го оставяме да се суши на проветриво място за 7 дни.

3. Беконът се съхранява в торбички от платно, окачен на проветриво място.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK