Close search

Домашен селски хляб

5.0
от общо 126 глас
Време: 120 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Домашен селски хляб photo-credit Вкусен домашен селски хляб

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се втрива с пръсти до получаване на трохи.
  2. Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена с олио тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.
  3. След това прехвърляте тестото в намаслена и посипана с брашно форма за печене.
  4. Отново покривате с кърпа и оставяте да втасва.
  5. Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. След 20-тина минути намалете градусите на 190 и покрийте с фолио.
  6. Печете до готовност.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK