Close search

Домашни курабийки с парченца шоколад

5.0
от общо 131 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 25

Домашни курабийки с парченца шоколад photo-credit Домашни курабийки с кафява захар и парченца шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа разбиваме яйцата и добавяме двата вида захар, като непрекъснато бъркаме докато се стопи. 
  2. Прибавяме омекналото масло и бъркаме внимателно, да не се пресече. Бъркаме сместа, докато стане кремообразна и прибавяме содата. Объркваме и започваме да прибавяме брашното постепенно, като целта е да получим меко маслено тесто. 
  3. В готовото тесто прибавяме шоколадовите парченца и омесваме хубаво за да се разпределят равномерно. 
  4. Оставяме тестото за 20 минути в хладилника, да се стегне леко, за да се оформят по-лесно курабийките. 
  5. След това оформяме малки сплеснати курабийки, подобни на кюфтенца и ги слагаме в тава. 
  6. Печем в предварително загрята на около 200 градуса фурна, докато се зачервят.
  7. По желание сервираме курабийките поръсени с пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK