Домашни меденки

Продукти

  • за основата:
  • 1 к.л. сода
  • 1 ч.ч. мас
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 с.л. мед
  • 3 яйца
  • 2 ванилии
  • 800 г брашно
  • за пълнежа:
  • 180 г мармалад шипков или с вкус по избор
  • пудра захар за поръсване
  • за сиропа:
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large domashni medenki

Начин на приготвяне

  1. За основата: От всички продукти замесваме тесто, което правим на малки топчета леко "притиснати" от едната страна. Печем в умерена фурна (170-180 градуса), около 30 минути.
  2. За сиропа: Кипваме водата със захарта за около 5 минути. Разбъркваме.
  3. След като леко поизстинат ги потапяме за секунда в сиропа. Слепяме ги с мармалада и ги поръсваме с пудра захар.