Доматена крем супа с чесън и босилек

Продукти

  • 500 г домати
    от консерва
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 5 с.л. босилек
  • 2 скилидки чесън
    , нарязан на ситно или пресован
  • 4 ч.ч. доматен сок
  • 1 ч.л. сол
  • 4 с.л. масло
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. В дълбока тенджера запържете нарязания на ситно чесън. Когато си пусне аромата, добавете нарязаните домати от консерва и доматеният сок. 
  2. След като заври, добавете 4 с.л. листа от свеж босилек и дръпнете от котлона. Изчакайте малко да се охлади и пюрирайте с пасатор. 
  3. Върнете на котлона и добавете течната сметана и маслото. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете супата на котлона, докато маслото се разтопи, но без да завира. 
  4. Свервирайте със стръкчета свеж босилек.