Друсан кебап

Продукти

  • 1 ч.л. чубрица
  • сол
    на вкус
  • 1 ч.л. черен пипер
    смлян
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 5 глави лук
  • 3 с.л. мас
  • 800 г свинско месо

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Посоляваме го и го изваждаме от тигана. Държим го на топло. 
  2. Нарязваме лука, посоляваме го и го претриваме с ръце. Слагаме лука в съд с капак, поръсваме го с червения пипер, с черния пипер и ситно стритата чубрица. Прибавяме и месото.
  3. Поставяме капака върху съда и енергично разклащаме, докато лукът омекне от топлината на месото. 
  4. Поднасяме веднага.