Двойно шоколадов кекс

Продукти

  • 4 с.л. какао
  • 150 г масло
  • 50 мл. прясно мляко
  • 220 г черен шоколад
  • 180 г захар
  • 6 яйца
  • 1 ванилия
  • 0,5 ч.л. сода
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 240 г брашно или колкото поеме
  • 120 г млечен шоколад
  • 1 щипка сол

Време: 70 мин.
Ниво: лесно

Large dvoyno shokoladov keks

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното). 
  6. Печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).