Close search

Двойно шоколадово суфле

5.0
от общо 126 глас
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Двойно шоколадово суфле photo-credit Двойна шоколадова наслада

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намасляваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно. 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. През това време разтапяме шоколадите на водна баня. 
  6. След като се изпечем суфлето, "поливаме" всяко с разтопения шоколад.
  7. По желание, гарнираме с малко сметана. Сервираме веднага.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK