Close search

Еклери с ванилов крем и ягоди

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 15

Еклери с ванилов крем и ягоди photo-credit Еклери с ванилов крем и ягоди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За еклерите: Слагаме водата и олиото да заврат на котлона, след това добавяме брашното и бъркаме няколко минути, докато стане гъста смес. Махаме от котлона и оставяме да изстине.
  2. След като сместа изстине, едно по едно добавяме яйцата, като след всяко разбъркваме добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
  3. С помощта на лъжица, гребваме малко от сместа и поставяме в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или сме намаслили или сме покрили с хартия за печене. 
  4. Печем еклерите в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.
  5. За крема: Слагаме млякото със захарта да заврат. Добавяме размитото с малко вода брашно. След това бъркаме непрекъснато няколко минути, прибавяме и маслото, и бъркаме още няколко минути. Накрая добавяме ванилията.
  6. Вече поизстиналите еклери разрязваме внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка ги пълним с крем. 
  7. Готовите еклери поръсваме с пудра захар и гарнираме с ягодите. Сервираме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK