Филаделфия чийзкейк с ягоди

Продукти

  • 1,5 ч.ч. пудра захар
  • 4 яйца
  • 3 ч.л. брашно
  • 900 г крема сирене
    Филаделфия, на стайна температура
  • 1,5 ч.ч. масло
    , разтопено
  • 160 г бисквити
  • 1 пак. ванилия
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 400 г сладко от ягоди

Начин на приготвяне

  1. Бисквитите се смилат или се счукват на фини трохи и се омесват добре в купа заедно с разтопеното масло и 1 ч.л. от захарта. 
  2. Получената смес се поставя в добре намаслена форма за печене с подвижно дъно и се разпределя равномерно, като се притиска или с пръсти, или с лъжица, а може и с дъното на стъклена чаша. 
  3. Леко се притиска и по ръбовете на тавата (да залепне малко и по стената на тавата, около 0.5 см). Слага се да се запече за 10 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна,  и след това се оставя настрани да се охлади. 
  4. Крема сиренето, захарта, брашното и ванилията се поставят в голяма купа, като се разбива с миксер на средна скорост до пухкава смес (около 2 минути). След това се слага заквасената сметана и яйцата, едно по едно, като след всяко се бърка на слаба скорост, докато се поеме от сместа (около 30 секунди). При бъркането от време на време с лъжица или шпатула се обира залепналата смес от страните на купата и се слага вътре да се смеси добре. 
  5. Пече се около 70 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Като стане готов, чийзкейкът се оставя във фурната с леко отворена врата да се охлади постепенно. 
  6. След като чийзкейкът е поизстинал се гарнира със сладкото от ягоди. 
  7. Преди сервиране се оставя покрит в хладилник да се охлади поне 4 часа или за една нощ.