Филета от пъстърва с лимонов сос върху задушени картофи

Продукти

  • сол на вкус
  • 1 лимон сок
  • 50 мл. зехтин
  • 1 щипка копър
  • 1 ч.л. сусам
  • 100 гр. тиквички
  • 2 картофа
  • 2 бр. пъстърва - 2 филета
  • черен пипер на вкус

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large fileta ot pastarva s limonov sos varhu zadusheni kartofi i salata ot tikvichki sas susam

Начин на приготвяне

  1. Овкусяваме филетата със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин и ги запичаме на тиган. Сварените картофи ги нарязваме на шайби и ги сотираме.Накрая към картофите прибавяме сол, черен пипер и копър. 
  2. За салатата от тиквички: Нарязваме тиквичката на тънки ленти с белачка, прибавяме щипка сусам, сол, лимонов сок и зехтин. 
  3. За соса: С пасатор разбиваме зехтин, лимонов сок, щипка сол и щипка черен пипер и заливаме пъстървата.  

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).