Close search

Френска нуга сладолед

4.6
от общо 130 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: професионално
Порции: 4

Френска нуга сладолед photo-credit Вкусен нуга сладолед със стафиди

Начин на приготвяне

  1. Карамелизираме ядките с две-трети от от захарта и ги изсипваме върху намаслено фолио. След като изстинат ги сипваме в найлоново пликче и ги натрошаваме.
  2. Разбиваме жълтъците, след това ги разбъркваме със стафидите и сладкото. Разбиваме с останалата захар.
  3. След това разбиваме сметаната и към нея прибавяме белтъците, желтъците и карамела.
  4. Изсипваме сместа във формички по избор и ги замразяваме. (Може да ползваме чашки от кафе, които после обръщаме, или кексова форма - после нарязваме).
  5. Преди сервиране, украсяваме с топинг и по желание, гарнираме с резенчета портокал.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK