Close search

Френски палачинки

4.1
от общо 134 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Френски палачинки photo-credit Палачинки с коняк по френски

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата със солта. Добавяме млякото и брашното, лъжица по лъжица, като бъркаме сместа бавно и внимателно, докато се поеме брашното (като внимаваме тестото да не стане на бучки). Накрая добавяме коняка и олиото. 
  2. В нагорещен тиган слагаме по една чаена лъжица олио и един черпак от сместа. Изпържваме от двете страни, до зачервяване на палачинката. На всеки три палачинки е добре да слагаме по една чаена лъжичка олио, на дъното на тигана. (Може да ползваме и бучка масло).
  3. Готовите палачинки подреждаме една върху друга в кръгла чиния. Сервираме ги завити на руло, със солена или сладка плънка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK