Фритата с тиквички

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • 1 к.л. хималайска сол
  • 3 с.л. зехтин
  • 5 яйца
  • 4 тиквички
  • 2 глави лук
  • 2 червени чушки

Начин на приготвяне

  1. Лукът се запържва за 5 минути на висока температура в зехтин докато омекне, но без да променя цвета си. 
  2. Добавят се тиквичките и чушките, нарязани на парченца, поръсва се със сол и пипер и се готви за около 8-10 минути на средна температура, докато тиквичките омекнат и се карамелизират. 
  3. Яйцата се разбиват отделно, поръсват се с малко сол и пипер и се слагат в тигана, така че да се разположат равномерно навсякъде между тиквичките. 
  4. Готви се до готовност на яйцата.