Фузили със сметанов сос и гъби

Продукти

  • 1 ч.ч. бульон
    зеленчуков или пилешки
  • 2 с.л. брашно
  • 250 г заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
    , счукан
  • 1 с.л. зехтин
  • 380 г гъби
  • 400 г фузуили
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сварете фузуилите според инструкциите на опаковката, до полуготовност. Отцедете. 
  2. Междувременно пригответе соса. Запържете за кратко чесъна, добавете нарязаните гъби. Оставете на огъня за 5-7 минути, до омекване, като бъркате непрекъснато. 
  3. С решетъчна лъжица извадете гъбите от тигана и ги оставете в покрит съд, за да се запазят топли.
  4. Отделно на котлона разбийте сметаната, брашното и бульона, и овкусете с черен пипер и сол на вкус. Оставете соса да кипне, и още 1-2 минути, докато се сгъсти. Смесете соса с гъбите. 
  5. Сервирайте всяка порция фузили полята със соса.