Гъбена крем супа с розмарин

Продукти

  • 1 глава лук
  • 500 г гъби
  • 2 моркова
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 4 с.л. масло
  • 10 г розмарин , пресен
  • черен пипер на вкус

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large gabena krem supa s rozmarin

Начин на приготвяне

  1. Във вряща посолена вода пускаме почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби. 
  2. Като заврят, ги отцеждаме и пасираме, след което връщаме пюрето във водата.
  3. Запържваме леко брашното в маслото и го подправяме с черния пипер. 
  4. Разреждаме с прясното мляко и връщаме получения сос в супата. 
  5. Оставяме да заври и отстраняваме от огъня. 
  6. Добавяме розмарина и сервираме.