Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Гъби с ориз

4.2
от общо 5 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 7030
Гъби с ориз photo-credit Вкусни и ароамтни гъби с ориз

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 3 ч.ч. вода или колкото поеме
  • 400 г гъби
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 4 стръка магданоз
  • 1 ч.ч. ориз

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме гъбите на ивички. Задушаваме ги в загрятото олио.
  2. Почистваме и нарязваме лука на ситно, и го прибавяме да се задуши при гъбите.
  3. Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза.
  4. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме и ситно нарязаният магданоз. 
  5. Ястието поднасяме топло.


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook