Close search

Гъби с ориз, лук и магданоз

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Гъби с ориз, лук и магданоз photo-credit Гъби с ориз, лук и магданоз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме гъбите. Задушаваме ги в загрятото олио.
  2. Почистваме и нарязваме лука на ситно, и го прибавяме да се задуши при гъбите.
  3. Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза.
  4. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме и ситно нарязаният магданоз. 
  5. Ястието поднасяме топло по желание гарнирано с малко пармезан или кашкавал.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK