Close search

Гъши дроб на скара

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Гъши дроб на скара photo-credit Вкусен гъши дроб на скара

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме крушата и я срязваме на две равни части. В подходящ съд я заливаме с червеното вино, в което сме добавили захарта.
  2. Слагаме на огъня и варим на умерен огън, като обръщаме внимателно крушата няколко пъти, докато омекне.
  3. Отделяме крушата и варим, докато сместа се редуцира и остане плътен сос.
  4. Гъшия дроб слагаме в предварително нагрят тиган или скара. Запържваме го от двете страни, докато придобие лек приятен загар.
  5. След това прехвърляме дроба в чист тиган. Добавяме крушата и ги запържваме заедно около една минута.
  6. Добавяме коняка и го запалваме. 
  7. Подреждаме в подходяща чиния и заливаме със соса. Сервираме.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK