Close search

Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино

3.8
от общо 131 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино photo-credit Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино

Продукти

100 г съдържат:

  • 133 калории
  • 4 г мазнини
  • 16 г протеини
  • 6 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Обелваме ябълката и я срязваме на две равни части. В подходящ съд я заливаме с червеното вино, в което сме добавили захарта.
  2. Слагаме на огъня и варим на умерен огън, като обръщаме ябълката няколко пъти, докато омекне.
  3. Отделяме ябълката и варим докато сместа се редуцира и остане плътен сос.
  4. Гъшия дроб слагаме в предварително нагрят тиган. Запържваме го от двете страни, докато придобие лек приятен загар.
  5. След това прехвърляме дроба в чист тиган. Добавяме ябълката и ги запържваме заедно около една минута.
  6. Добавяме коняка и го запалваме. (От нагряването на алкохола се придобива специфичен приятен аромат).
  7. Подреждаме в подходяща чиния и заливаме със соса от червено вино.
  8. Украсяваме с листа от прясна мента.

* Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино може да опитате в ресторант "Модерато".

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK